Колаж Actualno.comСофийски градски съд отхвърли исковете за обезщетения, заведени от Бойко

...
Колаж Actualno.comСофийски градски съд отхвърли исковете за обезщетения, заведени от Бойко
Коментари Харесай

Съдът отхвърли исканията на Борисов и Нинова, премиерът осъден да плати разноските

Колаж Actualno.com

Софийски градски съд отхвърли исковете за компенсации, заведени от Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Премиерът е наказан да заплати разноските за адвокатски услуги на водача на Българска социалистическа партия. С решение от понеделник, 5 ноември, арбитър Невена Чеуз, ръководител на І-19 състав Гражданско поделение, одобри за неоснователни исковите молби, в които се твърди, че са претърпели неимуществни вреди от изказвания, направени от двамата, написа Actualno.com.

``
реклама

Съдът отхвърля заведения от Борисов желае против Нинова за възнаграждение на сумата от 26 000 лева – обезщетение за неимуществени вреди, претърпени вследствие на изказвания от 23 март 2017 година направени в телевизионно изявление. Съдът отхвърля и декларирания от Нинова иск против Борисов за възнаграждение на сума в общ размер от 30 100 лева, разпределени, както следва: сумата от 25 100 лева – обезщетение за неимуществени вреди, претърпени вследствие на изказване от 9 март 2017 година в телевизионно изявление, сумата от 2 500 лева – обезщетение за неимуществени вреди от изказване от 24 март 2017 година в друго телевизионно изявление и сумата от 2 500 лева – обезщетение за неимуществени вреди за изказване от 21 януари 2017 г. 

Съдът осъжда Бойко Борисов да заплати на Корнелия Нинова сумата от 1 680 лева с включен Данък добавена стойност – разходи за адвокатско заплащане по първичния иск. Решението предстои на въззивно обжалване пред Софийски апелативен съд, в двуседмичен период от известието до страните, че е направено. БГНЕС напомня, че в Софийски градски съд (СГС) върви дело сред премиера Бойко Борисов и водача на социалистите Корнелия Нинова поради изявления и на двамата в телевизионни изявленията. 

Още през март 2017 година от ГЕРБ оповестиха, че ръководителят на партията Бойко Борисов завежда правосъдно дело против ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Искът на Борисов против Нинова бе поради изказването й по негов адрес „ Ти си апаш “, направено в ефир. Тогава от партията споделиха, че с това си изказване Нинова накърнява достойнството и достолепието на Бойко Борисов и нарушава закона и дадоха обещание, че присъдените средства по желае, Борисов ще подари за щедрост. 

„ Искът ни е за това, че сме афектирани обществено и жестоко. Г-н Борисов в диалозите по отношение на делото ми сподели: „ Мъчително е в нашата страна политиците да спорят с обиди, това мен ме тормози ”, и по тази причина е завел това дело ”, разяснява юристът на Борисов Марин Марковски, който съзира желанието на министър-председателя „ да вкара нов политически метод на разногласието не посредством обиди ”. Защитникът на Борисов показа още: „ това дело е трудно за господин Борисов, тъй като той не го желае, само че е заставен да го заведе ”. 

Корнелия Нинова пък оспорва желае на Борисов и завежда насрещна искова молба поради изказвания на Борисов. Исковете са три, обединени, сподели тогава юристът на водача на Българска социалистическа партия Цветана Чуклева. Нинова се почувствала афектирана от това, че Борисов я нарекъл „ госпожа Лъжа ” в свои изказвания и от това, че той твърди, че била деятел на Съюз на демократичните сили. „ Освен обиди има и клюка. По този метод тя е претърпяла съществени увреждания, защото изказванията са осъществени в интервал от време на дейна предизборна акция ”, изясни още защитничката. „ Тя не е провокирала този развой, само че когато той към този момент по този начин или другояче е реалност, никой не може да й отнеме правото да се пази ”, уточни Цветана Чуклева.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР